Pretjerana “gužva” u prostoru u kojem živite ili u kancelariji može da stvori nepotrebnu nervozu. Rješenje za višak stvari sa kojima ne znate kuda bi upravo nudi ovaj start-up iz Sarajeva – XSpace.

Prateći svjetske trendove mladi student iz Sarajeva, Imran Džihana odlučio je svojim sugrađanima ponuditi novu inovativnu uslugu – dodatni prostor uz samo par klikova. Mladi ste par, čekate prinovu i potreban vam je prostor? Ne znate gdje sa stvarima koje koristite sezonski ili vam je kancelarija pretrpana registratorima. Ono što mi nudimo je skladištenje stvari iz kuće ili kancelarije koje ne koristite tokom čitave godine ili ih ne koristite uopšte, a ne želite ih baciti ili u slučaju da ste pravno lice, ne smijete.

Šta zapravo nudi XSpace?

Prvenstveno kutiju za čuvanje (60x40x36cm) u koju možete pohraniti odjeću, obuću, knjige, dječije igračke i slične stvari manjih dimenzija. Mi, a i mnogo ljudi u Sarajevu ima problem sa čuvanjem bicikla, skija ili boarda. Ne želite sužavati prostor balkona ili sobe, a nemate povjerenje u sigurnost podrumskih prostorija. Pored navedenih stvari, čuvamo i ostalu nepokretnu imovinu, bilo da se selite i trebate mjesto gdje možete privremeno odložiti namještaj, ormare, stolice i slično ili izdajete stan i ne znate gdje sa svim tim stvarima.

Kako sve funkcioniše?

Sve što treba da uradite je da kliknete OVDJE i zakažete termin za preuzimanje stvari ili nas jednostavno nazovete i nas kurir će doći na vašu adresu. Ukoliko se odlučite za xSpace kutiju, nakon što vaše stvari odložite u nju, kutija će u vašem prisustvu biti zatvorena sigurnosnom vezicom.

Svaka vezica ima broj koji je jedinstven za svakog korisnika, tako da možete biti sigurni da vaša kutija neće biti otvarana. Vaše stvari ćemo čuvati u našem skladištu, koje je osigurano alarmom, kamerama i čuvarom. Takodjer, temperatura i vlaga su kontrolisani, tako da možete biti uvjereni da ćete vaše stvari dobiti u istom stanju u kakvom ste ih predali.

Kada poželite svoje stvari natrag, jednostavno nas kontaktirajte i imati ćete ih u roku od 24h.

A cijene?

Mjesečna pretplata je osnovni model ove usluge, a ukoliko se odlučite da platite unaprijed za sve mjesece čuvanja, ostvarujete 10% popusta. Dolazimo, čuvamo i vraćamo za 8,90 KM/mjesečno (kutija, bicikl, skije/bord) ili za 9,90 KM/mjesečno (ostalo – cijena se obračunava po m3).

Za pravna lica, kutija većih dimenzija iznosi 14,90 KM/mjesečno, a kubni metar je 9,90 KM kao i za fizička lica. Plaćanje moguće putem uplatnice, paypala ili gotovinom na licu mjesta.