Kada je pospremanje stana ili kuće u pitanju, uvijek se javlja isti problem – premalo vremena i previše posla, a uz sve druge dnevne obaveze, djeluje skoro pa kao nemoguća misija da za kratko vrijeme, uglancamo stambeni prostor. Ipak, uz dobru organizaciju i plan, sve je moguće.

U nastavku saznajte kako da očistite kuću samo za 60 minuta!

Tajna je u tome da se nikad ne vraćate dvaput u istu prostoriju, već da budete efikasni i sistematični. Vjerujemo da vam ovo zvuči odlično u teoriji, ali da još uvijek ne možete da zamislite način kako da ostvarite taj plan u praksi. Donosimo instrukcije koje će vam bez sumnje u tome pomoći. smiley

Zona čišćenja broj 1 – spavaće sobe

Vrijeme čišćenja po jednoj spavaćoj sobi je 10 minuta.

Prvo sklonite svu nepotrebnu garderobu koja je razbacana na sve strane, a onu prljavu stavite na pranje. Sezonsku garderobu možete odložiti u Xspace kutije i pohraniti na čuvanje.

Potom namjestite krevet odnosno promijenite i/ili zategnite posteljinu.

I posljednje što treba da uradite jeste da obrišete prašinu mikrofiber krpom i da usisate podne površine, a zatim prelazite na sljedeću spavaću sobu.

Zona čišćenja broj 2 – kupatilo

Vrijeme čišćenja: 10 minuta.

Prvo poprskajte sredstvo za čišćenje na kadu, lavabo i WC šolju. Dok čekate da ono odreaguje, obrišite njihove vanjske povšine, kao i ogledalo sredstvom za staklo i adekvatnom krpom za brisanje stakla.

Potom se vratite na unutrašnjost lavaboa, kade, ili tuš kabine, kao i WC šolje, i nakon što ih dobro oribate posebnim sunđerima i krpama, obrišite pod kupatila.

Zona čišćenja broj 3 – kuhinja

Vrijeme čišćenja: 13 minuta

Prvo pripremite prljavo posuđe i uključite mašinu za pranje suđa, ili ga operite ručno. Potom poprskajte površine na šporetu i rernu, kao i sudopere, sredstvom za čišćenje i uklanjanje masnoća.

Dok čekate da odreaguje, uzmite minuta-dva da sve što je van kuhinjskih ladica vratite na mjesto. Takođe mikrofiber krpom obrišite spolja frižider i ostalu bijelu tehniku.

Oribajte šporet i sudopere i na kraju obrišite pod. 

Zona čišćenja broj 4 – dnevni boravak

Vrijeme čišćenja: 15 minuta

Prvo brzinski sve što nije na mjestu vratite tamo gde stoji – knjige, časopisi, daljinski upravljači i sl. Sve što je viška, naručite Xspace kutiju i odložite na čuvanje.

Potom, prelazite na brisanje prašine – krećete iz jednog ugla prostorije i prelazite sve površne, pri čemu će dio prašine padati na pod, što ćete kasnije usisati, pa je zato važno da se držite ovog redoslijeda. 

Uglancajte ogledala i staklene površine tako da se sjaje.

I na kraju vam je ostalo da usisate podove. 

Sretno!